Veelgestelde vragen

 

1. Hoeveel kost een entreebewijs?

Onze entreeprijzen vindt u hier.

ENKEL DE PRIJZEN ZOALS VERMELD OP ONZE WEBSITE ZIJN CORRECT. Wij zijn NIET verantwoordelijk voor oncorrecte prijsvermeldingen op andere websites, folders of informatiegidsen van derden. 


2. Waar kan ik entreebewijzen kopen?

Wanneer u ons museum bezoekt, kunt u bij de receptie de entree betalen. U kunt dan diezelfde dag tot uiterlijk 17:00 uur ons museum bezoeken. Bij het museum zelf kunt u geen fysieke entreebewijzen kopen.

Bij de Tourist Info Emmen (Monetpassage 2, Emmen) kunt u entreekaartjes voor ons museum kopen. Vooralsnog kunnen hier enkel entreekaarten voor volwassenen worden gekocht.


3. Kan ik het museum met korting bezoeken?

Wij accepteren enkel de museumkaart, CJP-pas en de museumpas van het Platform Drentse Musea. 
Ook accepteren wij de voordeelpas van Het Drentse Veenland (let op de geldigheid). Onze eigen donateurs kunnen op vertoon van hun donateurspas gratis een bezoek brengen aan het museum. Donateurs mogen ook 1 introducé meenemen die eveneens gratis toegang heeft.

LET WEL: kortingsacties kunnen niet in combinatie met arrangementen of in combinatie met andere kortingsacties worden gebruikt. 

Museumprofessionals die zijn aangesloten bij het International Council of Museums (ICOM) mogen gratis het museum bezoeken op vertoon van een geldige ICOM-pas.

De BankGiro Loterij VIP-KAART wordt niet door ons geaccepteerd.


In enkele gevallen heeft Museum Collectie Brands vrijkaarten uitgegeven die recht geven op gratis toegang tot het museum. De voorwaarden incl. geldigheidsduur staan op deze vrijkaarten vermeld. Vrijkaarten worden door onze receptiemedewerker ingenomen.

Bij de Woodstock en Tin Pan Alley tentoonstelling in het CBK Rensenpark zijn kortingskaarten verstrekt welke recht geven op €1,50 p.p. korting op de reguliere entreeprijs van €7,50. Deze kortingskaarten zijn t/m 1 september geldig.

De gemeente Emmen kent een stimuleringsregeling voor sociaal culturele activiteiten. Via een participatiewebshop kunnen ook kaarten voor ons museum worden aangevraagd. U aanvraag voor kaarten voor ons museum via de participatiewebshop dient door de gemeente Emmen als door Museum Collectie Brands te worden bevestigd.

Museum Collectie Brands heeft enkele advertenties geplaatst in de vorm van kortingsbonnen. Deze kunt u uitknippen en aan een medewerker bij de balie overhandigen. Let op, deze bonnen hebben een beperkte geldigheidsduur. Deze staat net als andere actievoorwaarden op de bon zelf vermeld.

WIJ ACCEPTEREN GEEN KORTINGSACTIES ANDERS DAN DE HIERBOVEN GENOEMDE VOORBEELDEN. 


4. Kan ik met contant geld betalen of pinnen?

U kunt bij ons zowel contant als met de pin betalen.


5. Kan ik het museum ook met een groep bezoeken?

Jazeker kunt u met een groep een bezoek brengen aan ons museum. Het is aan te raden om voortijdig contact met ons op te nemen als u met een groep ons museum wilt bezoeken. Dan kunnen wij alvast een gids reserveren en ook onze horecamedewerkers op de hoogte brengen van uw wensen (bijvoorbeeld een verzorgde lunch) indien u dit wenst. Natuurlijk kunt u met een groep ook op de bonnefooi ons museum bezoeken, maar in dat geval kunnen wij u geen gids garanderen en is het aanbod in ons museumcafé slechts beperkt. 


6. Is het ook mogelijk om het museum met een schoolklas te bezoeken?

Schoolklassen zijn van harte welkom in het museum. Ons team publieksparticipatie en educatie heeft verschillende programma's ontwikkeld voor basisschoolleerlingen (groep 1 t/m 8) en de onderbouw van het middelbaar onderwijs (klas 1 en 2). Wilt u ook met uw schoolklas ons museum bezoeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


7. Wanneer is het museum geopend?

U vindt onze openingstijden hier.


8. Waar ligt het museum?

U vindt ons museum aan de Herenstreek nummer 11 in Nieuw-Dordrecht. Het dorp ligt vlak bij Emmen. Bekijkt u hier ook de routebeschrijving en de mogelijkheden om ons museum met het openbaar vervoer te bereiken. 


9. Over welke faciliteiten beschikt het museum?

Het museum beschikt over een museumcafé, museumwinkel en een museumbibliotheek welke toegankelijk is voor bezoekers. Neem gerust een boek van de planken om deze in alle rust te bestuderen. In de bibliotheek vindt u ook twee bezoekerscomputers. Het museumcafé is uitgerust met een beamer en een geluidsinstallatie mocht u hier gebruik van willen maken met feesten, partijen of vergaderingen. 

In het museum kunt u gratis gebruik maken van Wi-Fi (Collectie Brands GAST). Ook beschikt het museum over een bosperceel welke nog volop in ontwikkeling is, maar desgewenst te bezoeken is. 

Bij het museum vindt u een gratis parkeerplaats met plek voor auto's en bussen. Fietsen kunnen ook gratis bij het museum worden gestald. Vlak naast de ingang vindt u twee invalidenparkeerplekken. 

In ons museum kunt u natuurlijk ook vrijblijvend gebruik maken van het toilet inclusief een invalidentoilet. Ook bieden wij een loopstok, rollator of rolstoel in bruikleen voor wie minder ter been is. 


10. Biedt het museum ook mogelijkheden voor feesten, partijen en vergaderingen?

Ja, u kunt ons museumcafé afhuren voor feesten en partijen. Wij bieden ruimte voor zo ongeveer 45 personen. In overleg kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een warm of koud buffet welke zal worden verzorgd door onze vaste cateraar. Voor vergaderingen zijn er een beamer en een geluidsinstallatie beschikbaar. Ook kunt u met een groep rondgeleid worden door het museum onder begeleiding van een gids. Benieuwd naar de mogelijkheden? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.


11. Hoe kom ik met de auto of het openbaar vervoer bij het museum?

U vindt hier hoe u ons museum met auto of openbaar vervoer kunt bereiken.


12. Is het museum toegankelijk voor mindervaliden?

Ja, het museum is toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn en/of gebruik maken van rolstoel of rollator. De tentoonstellingsruimte en bibliotheek zijn drempelvrij. Echter is de manoeuvreerruimte in onze stijlkamer, het voormalige woonhuis van Jans Brands in de oude boerderij, beperkt. Hier kunnen maximaal twee rolstoelen tegelijk de stijlkamer betreden. 

Vlak bij de ingang van het museum zijn twee invalidenparkeerplaatsen. Ook kunt u eventueel in bruikleen gebruik maken van een loopstok, rollator of rolstoel wanneer u deze zelf niet heeft meegebracht. 


13. Betalen begeleiders van mindervaliden ook entree?

Begeleiders van mindervaliden hoeven geen entree te betalen. Denk hierbij aan personeel/vrijwilligers van zorginstellingen.


14. Wat is er in het museum te doen voor kinderen?

Voor kinderen bieden wij de 'museumschatjes'. Dit is een kijkwijzer die kinderen meeneemt op een zoektocht door het museum. De museumschatjes zijn verkrijgbaar voor basisschoolleerlingen van groep 5 en 6 en voor groep 7 en 8. De wat jongere kinderen zouden ook gebruik kunnen maken van de museumschatjes maar dan met uw hulp.

Kinderen kunnen ook altijd naar hartelust kleurplaten kleuren in ons museumcafé. 


15. Worden er ook rondleidingen gegeven?

Het museum beschikt over enkele museumgidsen die enkele dagdelen aanwezig zijn. U kunt hen vrijblijvend aanspreken, maar wanneer u met een groep het museum bezoekt en verzekerd wilt zijn van een gids kunt u deze het best van te voren reserveren. Wij rekenen hiervoor een bedrag van 
9,00 per gids waarbij één gids maximaal 15 personen kan rondleiden. 


16. Mag ik foto's maken in het museum?

Het is toegestaan om foto's te maken. Deze kunt u zelfs delen op onze social media: FacebookTwitter of Instagram


17. Waar kan ik mijn bagage kwijt tijdens mijn museumbezoek?

U kunt uw meegebrachte tassen bij onze receptiemedewerkers achterlaten. Zij zullen deze voor u opbergen in een kast achter de receptie. Paraplu's kunt u in onze paraplubak in het portaal van de ingang achterlaten. Jassen, sjaals, etc. kunt u in onze garderobe kwijt. 


18. Kan ik het museumcafé, terras en museumwinkel bezoeken zonder entreebewijs?

Ja, zowel terras, museumcafé en museumwinkel zijn te bezoeken zonder entree te hoeven betalen. Ideaal dus als u een tussenstop maakt tijdens uw fietstocht. 


19. Is de museumbibliotheek toegankelijk voor bezoekers?

De museumbibliotheek is toegankelijk voor bezoekers. U kunt onze boeken van de planken nemen en in alle rust aan onze leestafel lezen. Alleen onze meest kostbare exemplaren zijn veilig opgeborgen in een afsluitbare vitrinekast of onder glazen stolpen. Deze zijn alleen in te kijken onder begeleiding van een bibliotheekmedewerker en met katoenen handschoenen. Mocht u speciale interesse tonen in één van onze boeken, dan kunt u deze van te voren reserveren, zodat wij het boek alvast voor u kunnen klaarleggen. Onze boeken zijn enkel te bestuderen in onze bibliotheek. Wij lenen dus geen boeken uit. Verder beschikt de bibliotheek over twee bezoekerscomputers. 


20. Hoe kan ik me aanmelden voor de activiteiten van het museum?

U kunt zich voor de activiteiten, zoals vermeld in het jaarprogramma, onze nieuwsbrief of in de plaatselijke media, aanmelden door bij voorkeur te mailen naar activiteitmcb@gmail.com. Alleen in het geval u geen computer met internet tot uw beschikking hebt, kunt u bellen naar 0591-393400 tijdens openingstijden

Meld u op tijd aan, want ons museumcafé biedt slechts ruimte voor 55-60 personen. Aanmelden voor activiteiten is tevens verplicht. Uw aanmelding is definitief wanneer u van één van onze medewerkers een e-mail met een bevestiging ontvangt (of een telefoontje mocht u niet over internet beschikken). U kunt op de dag zelf bij de receptie (contant of pin) betalen voor uw deelname. Wanneer u onverhoopt verhinderd bent, vragen wij u dit zo spoedig mogelijk aan ons te melden. Mogelijk dat wij personen op de wachtlijst alsnog blij kunnen maken.


21. Hoe kan ik het museum steunen?

U kunt het museum steunen met een gift. Het museum heeft een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status waardoor uw gift aftrekbaar is bij de belastingdienst. U kunt uw gift overmaken naar bankrekeningnummer
 NL73 RABO 0139973621 ten name van Stichting Nieuw Dordrecht Historisch en Cultureel (volledige tenaamstelling vermelden). Voor meer informatie over giften klik hier

Een andere manier om Museum Collectie Brands te steunen is door donateur te worden. U bent al donateur voor een bedrag van 
30,- per jaar. Als donateur vallen u ook enkele voordelen te beurt: gratis toegang tot het museum met 1 introducé, 1x gratis toegang voor 1 persoon bij één van onze activiteiten van het jaarprogramma, uitnodiging voor de jaarlijkse donateursdag en u ontvangt elk kwartaal onze nieuwsbrief. Ook donateur worden? Neem dan contact met ons op.


22. Kan ik vrijwilliger worden bij Museum Collectie Brands?

Natuurlijk! U bent van harte welkom om ons vrijwilligersteam te versterken. 
Wij kunnen vrijwilligers gebruiken voor receptie, horeca, gidsen, (groen)onderhoud en voor onderzoek naar objecten/boeken binnen de collectie. In overleg wordt gekeken op welke positie u kunt en wilt worden ingezet afhankelijk van uw interesses en de vacante posities binnen het museum. Ook de dagen waarop en het aantal uren dat u aanwezig kan zijn, worden in overleg bepaald.

Wij gaan dus altijd eerst met u in gesprek. Daarna wordt gekeken of u tijdje proef wilt lopen. Allemaal vrijblijvend dus. Wanneer het echt serieus wordt, zal na evaluatie van de proefperiode, een vrijwilligersovereenkomst opgesteld worden (dit voor onze administratie). Mocht het gebeuren dat u het na een tijd toch niet meer naar u zin heeft of dat er iets anders tussen is gekomen, dan staat u vrij om het vrijwilligerswerk bij ons museum stop te zetten.

Heeft u verder nog vragen over vrijwilligerswerk bij Museum Collectie Brands, neemt u dan per mail contact met ons op. Weet u zeker dat u graag vrijwilliger wilt worden, vult u dan ons online sollicitatieformulier in.23. Heeft het museum ook een nieuwsbrief?

Jazeker. Elk kwartaal (4x per jaar) verstuurt het museum een digitale nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws over museale ontwikkelingen, activiteiten en ook achtergrondinformatie over objecten uit de collectie. Benieuwd geworden? Klikt u hier om de meest recente uitgaven van onze nieuwsbrief te bekijken. Onze donateurs, vrijwilligers en partners ontvangen automatisch onze nieuwsbrief. 

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? Mailt u dan naar redactiemcb@gmail.com. U kunt zich ook op elk moment afmelden voor de nieuwsbrief door te mailen naar het genoemde e-mail adres. 


24. Is er Wi-Fi beschikbaar in het museum?

Ja, er is Wi-Fi aanwezig in het museum (Collectie Brands GAST).  


25. Zijn honden toegestaan?

Alleen geleidehonden hebben toegang tot het museum. 


26. Heeft u nog andere vragen?

Neemt u gerust contact met ons op. Wij zullen proberen om uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

   © 2020 Collectie Brands - alle rechten voorbehouden - website: MartinMedia.nl

MUSEUM-ERFGOEDCENTRUM