Vrijwilligers gezocht om ons team te versterkenJe bent van harte welkom om Museum Collectie Brands als vrijwilliger te komen versterken.
Het is een gezellig team dat nuttig bezig is in ons museum. In de eerste plaats door de bezoekers het naar hun zin te maken. Maar ook door de vondsten die regelmatig worden gedaan. Geen dag is hetzelfde.

In verband met het toegenomen aantal activiteiten en het grotere aantal groepen dat ons museum bezoekt hebben wij per direct een aantal vacatures. Lijkt het je ook leuk om mee te komen helpen? Om een idee te geven van de werkzaamheden waar we versterking voor zoeken, hebben we een lijstje gemaakt.1. Gastvrouwen/gastheren
Voor de ontvangstbalie zoeken we gastvrouwen en gastheren die bezoekers ontvangen met een ‘warm welkom’ en bereid zijn in ons café een kopje koffie te serveren. De werkzaamheden betreffen het bedienen van een eenvoudige kassa, enkele voorkomende administratieve werkzaamheden en simpele huishoudelijke taken. U wordt af en toe ook ingezet bij de uitvoer van arrangementen en geplande activiteiten voor groepen. Er wordt incidenteel in het weekend of in de avonduren een beroep op u gedaan.


2. Onderzoekers
Voor ons ‘erfgoed- en studiecentrum’ kunnen wij een aantal onderzoekers gebruiken. Zij houden zich bezig met het beschrijven en registreren van de collectie. Zij doorvorsen de archieven, op zoek naar materiaal voor nieuw op te zetten tentoonstellingen. De werkzaamheden kunnen simpel van aard zijn in de vorm van het digitaliseren van de objecten, maar verdieping behoort ook tot de mogelijkheden. Voor elk wat wils.


3. Medewerkers met museale ervaring
Zij maken voorstellen, op basis van de beschikbare objecten en archieven, voor wisselende tentoonstellingen. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de inrichting en uitwerking van deze tentoonstellingen. Zij behandelen het gehele traject. Van object tot persbericht (marketing).


4. Gidsen
Wij zoeken meerdere representatieve, communicatief ingestelde vrijwilligers, die na een inwerkperiode op een klantvriendelijke wijze interessante rondleidingen kunnen verzorgen.
Voor een goede binding met het museum is het nodig om minimaal één dagdeel per week aanwezig te zijn. Voor alle vrijwilligers geldt dat wanneer je het leuk vindt er altijd een mogelijkheid bestaat meerdere functies te vervullen. Zo is het mogelijk om als gastheer op te treden en tevens een dagdeel te gidsen of objecten te digitaliseren. Ook kun je meewerken aan het uitwerken van diverse voorkomende activiteiten, zoals exposities, lezingen en workshops.

Na een snuffelperiode bepaal je zelf waar je interesse ligt en in welke werkgroep(en) je zitting gaat nemen. We werken in een persoonlijke sfeer, waarin iedereen zich gewaardeerd voelt. Lijkt dit jou ook leuk? Heb je een vraag of wil je wat meer weten? Mail dan gerust en we zullen zo spoedig mogelijk reageren. Natuurlijk ben je ook welkom om een middagje vrijblijvend te komen sfeerproeven. Maak wel even een afspraak (via de mail) dan kunnen we er ook voor zorgen dat je de juiste aandacht krijgt. Denk je nu al dit is wat ik zoek dan word je uitgenodigd het sollicitatieformulier in te vullen, klik dan hier,

  © 2020 Collectie Brands - alle rechten voorbehouden - website: MartinMedia.nl

MUSEUM-ERFGOEDCENTRUM