December feestmaand

Ook in Museum Collectie Brands is de Decembermaand is een feestmaand met kerstbomen en lichtjes, zoals  thuis, of in de winkelcentra.
Er worden de komende weken een aantal gezellige activiteiten georganiseerd in het museum dat in kerstsfeer is gebracht door een aantal kerstbomen die door Praxis cadeau zijn gedaan.
Op dinsdag 20 december kunnen er, onder deskundige begeleiding, de hele dag kerstbakjes worden gemaakt. Deelnemers moeten daarvoor wel de noodzakelijke eigen spullen, zoals een bakje en kerstgroen, meenemen.
Donderdagmiddag 29 december is het knieperties bakken aan de beurt in het museumcafe. Een oude Drentse traditie die juist in Museum Collectie Brands heel erg op zijn plaats is.
Tot aan Driekoningen (vrijdag 6 januari) is er een speciale vitrine ingericht met kerstnummers van allerlei oude tijdschriften uit de collectie van Jans Brands, waarvan een aantal er al lang niet meer bestaan, en klassieke kerstversieringen uit begin vorige eeuw.

Voor kinderen is een museumbezoek tot zondag 8 januari een bijzondere belevenis. Zij kunnen als zogenaamde museuminspecteurs in hert museum op zoek gaan naar bijzondere voorwerpen en een vragenlijst invullen over hoe je het museum vond. Er is ook een wedstrijd aan verbonden waarmee een I-pad mini,familietickets voor een bezoek aan de sprookjesachtige wintervoorstelling “De Kleine Sneeuwman” kan worden gebracht in verschillende theaters in hert land, of een gesigneerd exemplaar van het gelijknamige boek kan worden gewonnen..

  © 2020 Collectie Brands - alle rechten voorbehouden - website: MartinMedia.nl

MUSEUM-ERFGOEDCENTRUM