Grensoverschrijdend Rondje Musea

Vijf musea in Nederland en Duitsland: Museum Collectie Brands in Nieuw Dordrecht, Museum Klooster Ter Apel,  Emsland Museum in Lingen ( D) , Emsland Moormuseum in Geeste ( D) en Emslandmuseum Schloss Clemenswerth in Sögel ( D), hebben de handen ineen geslagen om een grensoverschrijdend samenwerkingsverband aan te gaan.

De musea liggen redelijk dicht bij elkaar en hebben vergelijkbare doelgroepen.

Het doel is de naamsbekendheid over en weer te stimuleren en meer Duitse bezoekers naar de Nederlandse musea en meer Nederlandse bezoekers naar de Duitse musea  te trekken.

Museum Arrangement
Een van de acties is het uitbrengen van een tweetalige flyer met coupons, waarmee individuele bezoekers korting krijgen bij de vijf musea. Deze flyer zal op grote schaal in de hele regio worden verspreid.

Hotel Arrangement
Daarnaast gaat Hampshire hotel Erica exclusief een Rondje Musea aanbieden als cultuurarrangement voor haar hotelgasten. De gasten kunnen daarmee tegen een zeer gereduceerde prijs de vijf musea bezoeken.

Buskontor
Om de musea ook onder de aandacht van busondernemingen te krijgen en zo het groepsbezoek te stimuleren is het Duitse Busreise -service Buskontor Grensenlos aangetrokken. Zij bedienen zowel Duitse als Nederlandse busmaatschappijen.

De acties gaan per 1 november 2016 van start.

  © 2020 Collectie Brands - alle rechten voorbehouden - website: MartinMedia.nl

MUSEUM-ERFGOEDCENTRUM