Opening glasplaten-expositie Museum Collectie Brands

In Museum Collectie Brands is de nieuwe expositie over glasplaten en foto's van Jan Oosting geopend door zijn kleinzoon en naamdrager, en door schrijfster en oud-gedeputeerde en oud-watergraaf Marga Kool.

De tentoonstelling laat een selectie zien uit de 250 glazen negatieven van 13x18 cm en de daarvan afgedrukte foto's die de vader van de oprichter van de Emmer dierentuin, Wim Oosting, maakte in het begin van 1900.


Jan Oosting geeft Marga Kool toelichting op de foto's van zijn grootvader.

Kleinzoon Oosting wist de genodigden te boeien met amusante verhalen over zijn grootvader die zijn tijd liever besteedde aan het maken van fraaie foto's dan aan zijn notariaat.

Marga Kool prees in haar openingswoord, het museum om het behoud van kostbaar erfgoed, waarvan in de afgelopen decennia al zoveel is verdwenen. Het erfgoed gaat haar aan het hart. De afgelopen jaren, zo zei Kool, zijn al te veel kleine musea verdwenen, omdat ze het, ondanks de fanatieke inzet van vrijwilligers, financieel niet konden bolwerken. De oud-gedeputeerde riep het gemeentebestuur van Emmen op om zo nodig alles in het werk te stellen om de bestaanszekerheid van het museum te garanderen.

De expositie "Onder het zwarte doek, de glasplaatfoto's van Oosting" loopt tot 2 oktober 2016 en is tot stand gekomen met steun van de gemeente Emmen als Culturele Drentse Gemeente 2015/16.

  © 2020 Collectie Brands - alle rechten voorbehouden - website: MartinMedia.nl

MUSEUM-ERFGOEDCENTRUM