Kinderen in oktober gratis naar het museum

KINDEREN IN OKTOBER GRATIS NAAR MUSEUM COLLECTIE BRANDS

Oktobermaand-kindermaand werd dit jaar door Emmens burgemeester Cees Bijl officieel geopend in basisschool Dortse Til in Nieuw Dordrecht.
Die opening werd extra speciaal omdat, leerlinge Estelle Hake van groep zes, Museum Collectie Brands gevraagd had om op haar school een kleine expositie in te richten van speelgoed en leermiddelen uit het begin van de vorige eeuw.
Alle kinderen kregen van de burgemeester een kindermaandboekje  met informatie over musea en een kindermaandkaart.

In de hele maand oktober mogen kinderen t/m 12 jaar ieder weekend gratis Museum Brands bezoeken, wanneer zij onder begeleiding zijn van (een van) hun ouders. Bij het bezoek aan de Collectie Brands krijgen kinderen bij binnenkomst een "kijkwijzer" en schrijfgerei, waarmee ze in het museum "verborgen schatten", bijzondere museumstukken kunnen vinden. De bedoeling is dat kinderen, die getooid worden met een "museuminspecteurbutton", in een grondig onderzoek een groot aantal voorwerpen uit de collectie gaan opsporen. Op een lijst mogen ze zelf aangeven wat ze het mooiste, of spannendste voorwerp uit het museum vinden, dat zeker bewaard moet blijven. Voor alle kinderen is er een kleurplaat.

De herfstvakantieweek van 17 t/m 24 oktober is ook nog eens Rabo Museumkidsweek. Kinderen kunnen tussen 17 oktober en 1 november een foto of filmpje maken van hun favoriete museumstuk en daarmee kans maken op een rondvlucht voor twee personen in een echte Dakota DC-3. Daarnaast is er voor alle deelnemers het boekje "Inki de schatbewaarder".

  © 2020 Collectie Brands - alle rechten voorbehouden - website: MartinMedia.nl

MUSEUM-ERFGOEDCENTRUM