Lesstof voor het onderwijs

interactieve geschiedenisles.

De werkgroep educatie van Collectie Brands bestaat uit vrijwilligers die werken in het onderwijs of een onderwijskundige achtergrond hebben. Zij hebben de tentoonstelling '200 jaar Koninkrijk in Zuidoost Drenthe' gebruikt om een interactieve geschiedenisles te maken voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs en de groepen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.


Met de klas langs de geschiedenis lopen: langs de ons door Napoleon opgedrongen koning Lodewijk Napoleon en onze koningen en koninginnen van het huis van Oranje. Middels een PP-presentatie is de persoonlijke inbreng van de leraar ruimschoots gewaarborgd.

Het programma levert op een verrassende manier een bijdrage aan inzicht in onze staatkundige geschiedenis. Via het contactformulier kunt u de coördinator of een lid van de werkgroep educatie vragen contact met u op te nemen. Wij zijn er trots op u ‘200 Jaar Koninkrijk’, een bijzondere geschiedenisles in ons museum, te kunnen aanbieden.

Een korte impressie van de geschiedenisles:

  • Vóór uw bezoek aan het museum ontvangt u een Power Point presentatie waarmee u de kinderen op school kunt voorbereiden.
  • Kinderen zien en horen wat koningen en koninginnen in Drenthe hebben gedaan.
  • Kinderen bekijken de tentoonstelling
  • Kinderen mogen een koningsattribuut of koningskledingstuk aandoen, als klas poseren en krijgen later een digitale foto van het tableau vivant wat zij zelf vormden toegestuurd.

  © 2020 Collectie Brands - alle rechten voorbehouden - website: MartinMedia.nl

MUSEUM-ERFGOEDCENTRUM