'200 jaar Koninkrijk in Zuidoost Drenthe'. Tot 19 oktober!

Nog even  "200 jaar Koninkrijk Zuidoost Drenthe" bij de Collectie Brands. Uw laatste kans.....

Ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden heeft de Collectie Brands een prachtige tentoonstelling samengesteld over de betekenis ervan voor Zuidoost Drenthe. Hoe was de aandacht en de bemoeienis van de achtereenvolgende vorsten en vorstinnen met dit deel van Nederland? Wat waren de aanleidingen voor hun bezoek? Hoe verliepen de contacten met de bevolking? Al deze aspecten komen aan bod in de tentoonstelling.

De tentoonstelling is zondag 15 december geopend door de Commissaris van de Koning de heer J. Tichelaar. Hij gaf in zijn enthousiasme aan dat onze Koning tijdens een volgend bezoek aan Drenthe, volgens de in Friesland geboren Tichelaar de mooiste provincie van Nederland, deze prachtige tentoonstelling niet mag missen.

De Collectie Brands is bijzonder trots om in haar korte bestaan deze eerste grote tentoonstelling aan het publiek te presenteren. Een prachtige tentoonstelling door de vrijwilligers van de Collectie Brands gerealiseerd o.a. met steun van het Gemeentelijk Archief, het Drents Archief, het Dagblad van het Noorden en het CBK/Emmen en atelier Abel. Bovendien met een financiële bijdrage van de gemeente Emmen.

Onder andere is te bezichtigen een authentieke bontmantel, die door Koningin Wilhelmina is gedragen tijdens haar bezoek aan Drenthe. Verder zijn o.a. te zien vele door Jans Brands verzamelde objecten over ons koninkrijk in relatie tot onze provincie. De vitrines in het museum zijn speciaal ingericht voor deze tentoonstelling met als attractie een gedicht van koningin Juliana en in de bibliotheek kunt u aanschuiven bij de leestafel met allerlei boeken over het koninkrijk die u kunt inzien.

Ook werd door de heer Tichelaar een kunstwerk onthuld van Harrie Visser.  Harrie zijn werkstuk verbeeldt Koningin Maxima die zich transformeert tot Koning Willem Alexander en een speciaal voor deze tentoonstelling vervaardigd werkstuk waarin Koning Willem 1 zich transformeert tot Koning Willem Alexander.
De belangstelling voor deze tentoonstelling is groot en ook RTV-Drenthe besteedde er uitgebreid aandacht aan. De uitzending kunt u hier bekijken.  © 2020 Collectie Brands - alle rechten voorbehouden - website: MartinMedia.nl

MUSEUM-ERFGOEDCENTRUM