Taxatiedag zaterdag 30 november 2013 (vanaf 13.00 uur)

Laat uw 'Kunst en Kitsch' taxeren.


‘Zoek de Van Gogh’Misschien bent u wel in het rijke bezit van een waardevol object of schilderij. Wat ligt er allemaal verborgen op uw zolder? Haal het nu tevoorschijn en laat op zaterdag 30 november 2013 (vanaf 13.00 uur) onze taxateur, Enno de Boer uit De Wijk, het beoordelen en de waarde vaststellen. Misschien vindt u de gezochte Van Gogh.

Het thema voor de taxatiedag is dit jaar ‘zoek de Van Gogh”. Gedurende de periode oktober tot en met december 1883 verbleef Vincent van Gogh in Nieuw-Amsterdam. Hij overnachtte in het logement van de familie Scholte. Momenteel is dit pand het aantrekkelijke Van Gogh Huis. Gedurende de periode in Drenthe schilderde Vincent veel beroemde werkstukken, maar ook een paar schilderijen die hij waarschijnlijk gebruikt heeft als betaalmiddel voor de kapper of de vrouwtjes. Hij benoemde deze schilderijen in zijn brieven aan zijn broer. Dus heeft hij ze echt gemaakt, maar deze werkstukken zijn nog steeds niet gevonden. Wij roepen nogmaals iedereen op de zolder nog eens nadrukkelijk te inspecteren. Het gaat o.a. om het geschilderde kerkhofje in Pesse! Misschien gaat u dan zaterdag 30 november onze taxateur blij maken en hij u! In ieder geval heten alle vrijwilligers van de Collectie Brands u van harte welkom. 

Na het enorme succes van vorig jaar is besloten dat er nu per bezoeker niet meer dan twee objecten mogen worden getaxeerd. Omdat anders niet iedereen aan de beurt komt en de wachttijden te lang worden. De taxatie is gratis. U betaalt wel de normale entreeprijs voor het museum. Donateurs en museumkaarthouders hebben gratis entree. Wees er op tijd bij. We verwachten weer heel veel bezoekers en er wordt daarom een groot scherm geplaatst om de taxaties voor iedere bezoeker duidelijk weer te geven met een toelichting van de taxateur. De taxaties vinden plaats in het museumcafé van de Collectie Brands. Hier kunt u tevens uw kopje koffie of thee met appelgebak nuttigen. Een leuke mogelijkheid om als u het museum nog niet kent kennis te maken.  © 2020 Collectie Brands - alle rechten voorbehouden - website: MartinMedia.nl

MUSEUM-ERFGOEDCENTRUM