De uitslag

Maandagavond 2 juli heeft in het ATLAS Theater in Emmen de feestelijke finale van de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank Emmen-Coevorden plaatsgevonden. Vol verwachting meldden de vele vrijwilligers van de ruim 200 deelnemende clubs zich in het theater. Na een kop koffie of thee met wat lekkers erbij stroomde iedereen de Rabozaal in. Daar stond cabaretier Arno van der Heyden klaar om de uitreiking van de cheques op vrolijke wijze te verzorgen. Afgetrapt werd met de categorie €0,- tot €100,-. De opluchting was groot toen wij onze naam niet in deze categorie zagen opduiken. Na een muzikaal intermezzo van Arno van der Heyden was de volgende categorie aan de beurt; €100,- tot €200,-. Opnieuw nog geen vermelding van Museum Collectie Brands waarna er weer een speciaal voor deze avond geschreven lied ten gehore werd gebracht. En zo was het een komen en gaan van categorieën, blije clubs en liedjes.

Met het oplopen van de bedragen begon ook bij ons de spanning toe te nemen. Al die tijd lag de ongeopende envelop met cheque, welke wij bij binnenkomst in het theater al ontvingen onder voorwaarde deze nog niet te openen, ons toe te lonken op de schoot van onze voorzitter. En eindelijk was daar het moment dat onze naam op een groot scherm opdook en wij de grote witte envelop mochten openen. Wauw, wat een mooi bedrag was het wat wij zagen. Maar liefst 92 mensen hadden hun stem op ons museum uitgebracht wat ons een cheque van €791,20 opleverde. 

Een ervaring, het was de eerste keer dat wij meededen, en een mooi bedrag voor het museum rijker, vertrokken we weer huiswaarts. Die avond nog gingen de eerste felicitaties tussen de clubs op Facebook heen en weer. Dinsdagochtend was daar dan het moment om aan onze vrijwilligers bekend te maken welk bedrag we hadden buitgemaakt. Met een grote glimlach haalde onze voorzitter de cheque weer uit de envelop tevoorschijn. Blijdschap alom. Nu is het zaak om te kijken hoe we het prachtige bedrag van €791,20 het best kunnen besteden. 

Wij willen iedereen die op ons heeft gestemd van harte bedanken. Natuurlijk danken wij ook Rabobank Emmen-Coevorden voor het organiseren van de Rabobank Clubkas Campagne en voor de vele donaties van in totaal €100.000,- aan de ruim 200 clubs en verenigingen in de regio. Een overzicht van clubs en bedragen vindt u hier.

Als er volgend jaar weer een nieuwe Rabobank Clubkas Campagne wordt georganiseerd zijn wij ook zeker van de partij. Wanneer u ook mee wilt stemmen, dient u zich eerst als LID bij Rabobank Emmen-Coevorden aan te melden. Voorwaarde is dat u bankiert bij Rabobank Emmen-Coevorden. Lidmaatschap is dus iets anders dan klant zijn bij de bank. 


Hopelijk tot volgend jaar!   
Foto: Een podium vol winnaars.  © 2020 Collectie Brands - alle rechten voorbehouden - website: MartinMedia.nl

MUSEUM-ERFGOEDCENTRUM