Lesprogramma Drenthe & de Gouden Eeuw

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Drenthe & de Gouden Eeuw heeft het team educatie van Museum Collectie Brands een lesprogramma samengesteld, gericht op groep 7 & 8 van het basisonderwijs. Twee lessen van elk ongeveer anderhalf uur zijn een voorbereiding op een bezoek aan het museum. U krijgt deze lessen digitaal ter beschikking. De derde les bestaat uit een aantal opdrachten die de leerlingen in het museum zelf uitvoeren.

Tijdens het museumbezoek maken de leerlingen onder begeleiding van medewerkers van het museum een tijdreis door de geschiedenis. De tentoonstelling gaat over de periode vanaf de Gouden Eeuw in Amsterdam en omgaving tot de naoorlogse industrialisatie in Emmen. Alle zintuigen komen aan bod. Zo maken leerkingen kennis met geuren uit verschillende tijden, zoals VOC-kruiden maar ook industriële luchtjes.


De kosten van de lessen inclusief museumbezoek bedragen €3,- per leerlingen. Docenten / begeleiders mogen gratis mee. De tentoonstelling is nog t/m 22 maart 2020 te bezoeken. 

Bent u geïnteresseerd? Neemt u dan gerust contact op met het team educatie door te mailen naar pubedmcb@gmail.com.
 

  © 2020 Collectie Brands - alle rechten voorbehouden - website: MartinMedia.nl

MUSEUM-ERFGOEDCENTRUM