Museum Collectie Brands




Erfgoedcentrum
De omvangrijke collectie van Jans Brands heeft geresulteerd in een museum ter lering en vermaak, verwondering en verdieping. Een nostalgisch avontuur voor jong en oud, maar vormt ook een erfgoedcentrum. Onderdeel van Museum Collectie Brands is een omvangrijk erfgoedcentrum, een bibliotheek en een historisch archief. Hier kunt u smullen van al het uitgestalde historische erfgoed en u mag er natuurlijk zo lang als u wenst, in alle rust, rondsnuffelen. En als u vragen heeft kunt u de medewerkers die daar aan het werk zijn, aanspreken. Deze locatie is tevens een ontmoetingscentrum voor vakgenoten, studenten en geïnteresseerden in het historisch erfgoed. De collectie bevat kostbare geschriften en boeken, topstukken die soms internationaal de aandacht trokken. Totaal ongeveer 70.000 items, samen vormend ook een erfgoedcentrum voor wetenschappers en studenten.

Een erfgoedcentrum voor mensen die historisch onderzoek verrichten en een ontmoetingsplaats voor vakgenoten. Geïnteresseerden en vakgenoten kunnen door op de onderstaande button (grote letter A) te klikken een kijkje nemen in onze data-base.

 

Momenteel wordt er met man en macht gewerkt aan het digitaliseren van de collectie. Helpt u mee? Dat kan door u hier als vrijwilliger aan te melden. Uiteindelijk zal dit omvangrijke archief van Museum Collectie Brands ongeveer 70.000 items bevatten.


  © 2020 Collectie Brands - alle rechten voorbehouden - website: MartinMedia.nl

MUSEUM-ERFGOEDCENTRUM