Museumschatjes


"Zoek de schat die iedereen zou moeten zien en die in ieder geval bewaard zou moeten blijven."


Onze zoektocht 'museumschatjes' is geschikt voor kinderen. De museumschatjes zijn beschikbaar op twee verschillende niveaus. Voor de groepen 5 & 6 en voor de groepen 7 & 8 van het basisonderwijs. Ook geschikt voor de nog jongere kinderen, maar dan onder uw begeleiding. Het principe is dat kinderen hun eigen schat opzoeken in ons museum.

Dit project is uitgewerkt door het K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur in opdracht van het Platform Drentse Musea. De kijkwijzer kunt u afhalen bij de receptie van het museum.
Een impressie: Papa en mama bezichtingen op hun gemak het museum en bekijken de informatieve filmpjes waarin Jans vertelt over zijn verzameling. Natuurlijk mag een bezoek aan onze stijlkamers, waaronder het voormalige woonhuis van Jans niet ontbreken. Nu de kinderen toch zoet zijn met de museumschatjes, is er ook alle tijd om een boek uit één van de stellingkasten in de bibliotheek te pakken en wat te lezen. Tot slot samen met de kinderen genieten van de nazit in ons gezellige museumcafé met een cappuccino, ranja voor de kinderen en appelgebak mét slagroom.
Terug naar arrangementenoverzicht

  © 2020 Collectie Brands - alle rechten voorbehouden - website: MartinMedia.nl

MUSEUM-ERFGOEDCENTRUM