Faciliteiten

Museumcafé
Bij een mooi museum hoort een mooi museumcafé waar de bezoeker onder het genot van een kop koffie of thee, cappuccino of fris al of niet met een stuk appeltaart of koek, kan nagenieten van zijn ontdekkingstocht.
De Collectie Brands heeft natuurlijk ook zo'n café. Een mooie lichte ruimte met een groot terras en wisselende exposities aan de muur.

Voor de kleine honger hebben we soepen en tosti's. En natuurlijk zijn er sapjes en frisdranken.
Voor bezoekende groepen kunnen we  -na voorafgaande bestelling-  een lunch verzorgen.

Tenslotte is het café ook beschikbaar voor vergaderingen van groepen uit de regio en ook voor bijvoorbeeld reünies en lezingen. We zijn zelfs bereid mee te werken aan verjaardagspartijtjes met drankjes en lekkere hapjes ! En als u dat wilt in combinatie met een rondleiding door het museum. Meer weten? Maak uw wensen kenbaar via het contactformulier en er wordt contact met u opgenomen.

U bent van harte welkom.

Museumwinkel
Bij de ingang van het museum bevindt zich de museumwinkel met een verrassend assortiment souvenirs en cadeaus. Leuke cadeaus als aandenken of om mee te nemen voor de thuisblijvers. Of gewoon voor een verjaardag. Allemaal leuk om te geven en vooral ook leuk om te krijgen.....
Iedereen kan onze museumwinkel gratis bezoeken. Ook als u het museum niet bezoekt.

Veel artikelen zijn ook heel geschikt als relatiegeschenk en als onderdeel van een kerstpakket. U kunt ook voor personeel of relaties, tegen speciale prijzen, entreebewijzen kopen, eventueel voorzien van een bedrijfslogo. Mail ons en er wordt contact met u opgenomen om de mogelijkheden te bespreken.

Het assortiment bestaat uit boeken die gerelateerd zijn aan de streek, de geschiedenis, boeken in de Drentse taal (o.a. romans), boekjes met streekrecepten, kinderboeken en boeken over kunst. Verder nostalgische artikelen van ‘Ot en Sien’, maar ook knuffels en babycadeautjes. Veel streekproducten, Drentse souvenirs, zoals schaapjes, sleutelhangers met tekst, vlierbessenwijn, turfstekersbitter, jam en oud-Hollandse snoepjes. Ook verkopen we mooie, aan kunst gerelateerde ansichtkaarten van Bekking & Blitz. Kom gerust eens een kijkje nemen.

(In onze winkel vind u ook veel gratis foldermateriaal met informatie over andere attracties in onze regio. En natuurlijk: de flyers met de wandel- en fietsroutes van de Collectie Brands).

De winkel is gratis toegankelijk, dus ook als u het museum niet bezoekt.

Museumpark
Achter Museum Collectie Brands bevindt zich een ca. 3 hectare groot bos. De bedoeling is om het bos te herscheppen in een parkachtige omgeving, toegankelijk voor bezoekers, waar onder meer oude landbouwwerktuigen bezichtigd kunnen worden. Ook komt er een recreatieweide met BBQ, picknickplek en speeltoestellen. Verder staat er in het park een insectenhotel en er komt een bijenkolonie.

Gratis Wi-fi
In het hele museum is er wi-fi te ontvangen. De code hiervoor staat aangegeven bij de receptie.MUSEUM-ERFGOEDCENTRUM

  © 2018 Collectie Brands - alle rechten voorbehouden - website: MartinMedia.nl